Топлинни свойства

Изолации ROCKWOOL

Поддържането на постоянна вътрешна температура е хубаво за Вашето здраве и за околната среда

То прави условията за живот и работа по-здравословни и комфортни, като помага на хората да живеят в благополучие, особено в градска среда. Поддържането на температурата може да намали драстично разходите за отопление, охлаждане и вентилация, и да намали въглеродния отпечатък на една сграда. Изолацията ROCKWOOL е силно гъвкав материал, който е подходящ за всякакви пространства като буфер срещу промените на температурата.

Чрез намаляване на въздушния поток и топлинния поток нашите продукти запазват формата и плътността си, затова те функционират с максималните си възможности през целия експлоатационен живот на сградата. Това е част от нашия ангажимент за изграждане на устойчиви градове, които стимулират разцвета на човешкия род.

Нашите продукти извличат своите топлинни свойства от миниатюрни джобове с въздух, затворен във физическата структура на каменната вата. Тези въздушни джобове задържат горещия въздух навън в горещ климат и задържат топлия въздух вътре в студен климат.

Знаете ли че?

Влагата и мухълът могат да окажат вредно въздействие върху сградата, върху нейните топлинни характеристики и върху дихателното здраве на обитателите. Способността за пропускане на въздух (паропропускливост) е изключително важно за създаването на здравословни, трайни и функциониращи сгради.

RockWorld imagery,The Big Picture, poeple, view, woman

Продуктите от каменна вата създават здравословна среда за живот за всеки.

Освен поддържането на оптимална температура, топлинните свойства на камъка означават, че той може да предпазва хората и имотите от мухъл, и предлага не само подслон от времето, но и осигурява безопасна и комфортна среда на закрито, която ни дава възможност да водим здравословен начин на живот.

Сградите, както и хората, имат нужда да бъдат здрави. Каменната вата е паропропусклива, което означава, че позволява на влагата да преминава през стените и да излиза извън сградата.

Седемте сили на камъка

Окрийте останалите сили на камъка: