Рециклиране

Изолации ROCKWOOL

Каменната вата може да бъде рециклирана безкрай

Скалите са едни от най-изобилните суровини на планетата, но въпреки това трябва да използваме по-добре ресурсите, с които разполагаме. В ROCKWOOL разработваме своите технологии по начин, който ни позволява да използваме отпадъците от други индустрии като алтернативна суровина. Строителният сектор произвежда една трета от всички отпадъци, голяма част от които отиват на сметището. По тази причина се стремим да избягваме превръщането на нашите строителни продукти в отпадъци. Произвеждаме рециклируеми, дълготрайни продукти и предлагаме услуга за рециклиране на редица пазари.

Нашите продукти могат да се демонтират лесно, когато се обновява или разрушава една сграда, и да се рециклират обратно в нови продукти. Всъщност, каменната вата може да се рециклира многократно в нова каменна вата. Това е важен елемент на „кръгов“ бизнес модел – друг начин, по който можете да станете част от нашата визия за устойчивите градове на бъдещето.

Знаете ли че?

Разполагаме със система за връщане на нашия продукт Grodan за градинарството, който се използва в оранжериите. Днес повече от 90 процента от клиентите на Grodan в ЕС могат да използват нашите решения за рециклиране и работим непрекъснато за разширяването на тези услуги.

Man checking green basil plants in greenhouse.  GRODAN, Green, Horticulture.

Седемте сили на камъка

Окрийте останалите сили на камъка: