Огнеустойчивост

Изолации ROCKWOOL

Урбанизацията носи нови предизвикателства за строителния сектор.

В ограниченото пространство на градските зони все повече хора работят и създават домовете си във високи сгради. Тези конструкции могат да бъдат блестящи решения за предизвикателството да се осигури безопасен дом за увеличаващото се население. Но ако избухне пожар във висока сграда, последствията могат да бъдат много сериозни. Изолацията от ROCKWOOL е изключително устойчива на огън. Тя спомага за овладяване на огъня и за предотвратяване на разпространението му.

Едновременно с това, тя не допринася за отделянето на значително количество токсичен дим. Като се започне от жилищните блокове и се стигне до небостъргачите, от промишлените съоръжения до оживените училища, естествените качества на камъка ни помагат да изградим устойчиви и безопасни градове, изпълнени с огнеустойчиви сгради. Продуктите на ROCKWOOL, могат да се окажат разликата между огън в сградата и сграда, обхваната от пожар.

Знаете ли че?

Нашите решения се изработват чрез същия процес, който протича в центъра на един вулкан. Това означава, че нашите продукти запазват устойчивостта си – дори при изключително висока температура. Това прави каменните влакна подходящи за набор от приложения за висока температура – от автомобилни спирачки до огнезащитни покрития.

Mother and daughter in front of fireplace

Седемте сили на камъка

Окрийте останалите сили на камъка: