Изолации ROCKWOOL

Пълен ремонт на общински жилища 

ROCKWOOL UK играе значителна роля в ремонта на обекта за инвалиди и стари хора, Wilmcote House, в Портсмут, който датира от 1968 г.  Проектът включва ремонт на три свързани 11-етажни блока със 107 жилищни мезонета и ще продължи за период от две години. Завършването се очаква през януари 2017 г.

 

Целта на ремонта е да се направи така, че да отговаря на строгите стандарти EnerPHit, което в момента не е така. Обхватът на проекта е цялостно решение за сградите, което ще повиши стандарта на живот на обитателите и ще намали значително разходите за гориво.

 

Значително повишаване на енергийната ефективност

Ремонтът на жилищните блокове на Wilmcote House ще намали значително разходите и консумацията на енергия, и ще повиши енергийната ефективност и условията за живот във всяка сграда. Целта е да се намали нуждата от отопление в жилищата с 90% и да се удължи експлоатационния живот на сградата с минимум 30 години в резултат на подобренията. 

 

Комбинирани мерки с изолация за максимален ефект

Ключът на тази стратегия е пълна реконструкция и монтиране на няколко вида изолация, в това число външна изолация на стените, която значително ще повиши енергийната ефективност на сградите и ще осигури стабилна и комфортна вътрешна среда за обитателите. REDArt® EWI ще осигури отлични топлинни характеристики и изключителна херметичност, като по този начин ще намали възникването на течения, кондензация и мухъл, и ще повиши значително стандарта на комфорт на обитателите. Другите дейности включват смяна на покрива, монтиране на прозорци с троен стъклопакет, разширяване на жилищните зони и по-ефективно отопление и осигуряване на топла вода. Освен това, ремонтът ще подобри естетическия вид на тези открояващи се блокове и ще допринесе още повече за модернизирането на район Самърстаун на Портсмут.

 

Намалена сметка за отопление и повишен комфорт

Джеймс Трейнър от ECD Architects, които са водещи в проектирането на проекта, казва във връзка с решението: 

 

„Повечето от живеещите страдат сериозно от недостиг на средства за отопление. Тази изолация ще доведе до голяма разлика по този проблем. Значителното намаляване на загубите на топлина чрез топлинно ограждане, като се изолира стената на сградата наред с другите дейности ще спомогне за съответствието на проекта на стандартите EnerPHit. Проектът ще подобри условията във всички сгради, като ги направи много по-топли и ще намали значително сметките за отопление.“

Wilmcote House

Портсмут, Великобритания

Wilmcote House project completed
Wilmcote House project completed
Wilmcote House project completed
Wilmcote House project completed
Wilmcote House project completed
Wilmcote House project completed
Wilmcote House project completed
Wilmcote House project completed
Wilmcote House project completed
Научете повече за проекта и за съответствието на стандарта EnerPHit в това видео.