Изолации ROCKWOOL

ROCKWOOL Франция изигра значителна роля за обновяването на престижната Айфелова кула. Първият етаж на кулата претърпя пълно преобразяване и сега посреща посетителите си с напълно обновен етаж на 57 метра над Париж.

Първият етаж на Айфеловата кула беше остарял и не отговаряше на съвременните технически стандарти. Освен това, той беше неподходящ за инвалиди, които нямаха лесен достъп до кулата. Обновяването дава възможност на всички посетители, независимо от инвалидността, да се наслаждават на всички аспекти на парижката забележителност.

Подобрени енергийни характеристики

Важна цел на обновленията беше значително да се подобрят енергийните характеристики на култовата кула, за да отговарят на съвременните стандарти и изисквания в строителството. Поради това беше използвана изолация ROCKWOOL заедно с няколко различни техники, като слънчева топлинна енергия, вятърна енергия, водна енергия, използване на дъждовната вода, светодиодно осветление, като всичко това подобри енергийната ефективност на кулата.ROCKWOOL Франция е горд съучастник

Изпълнителният директор на ROCKWOOL Франция, Бернар Планкад, казва: „Това е голям проект с голямо въздействие върху международните медии и ние се гордеем с приноса си към него. При 7 милиона посетители на година е ясно, че проектантите трябва да обърнат особено внимание на безопасността на този първи етаж. Фактът, че ние бяхме избрани за този проект, доказва способността на нашите продукти да поддържат амбициозни и трудни проекти от световен мащаб.“

Обновяването беше планирано от Moatti-Riviere, изпълнено от Bateg (Vinci Group) и поръчано и финансирано от компанията, която експлоатира Айфеловата кула, SETE.

Освен обновяването на първия етаж, проектът за ремонта включва още:

  • Учебен музей
  • Обновяване на ресторант и магазин
  • Обновяване на рецепция и конферентна зала
  • Напълно остъклен под и парапети, които предлагат изумителна гледка към кулата и площада

Локация на проекта

Айфелова кула, Франция

Eiffel Tower
Eiffel Tower
Eiffel Tower
Eiffel Tower
Eiffel Tower
Eiffel Tower