Защо каменна вата?

Камъкът и цивилизацията са създадени един за друг. Ние в ROCKWOOL се стремим да извлечем максимална ползва от камъка, за създадем удобни и здравословни условия на живот.

Изолации ROCKWOOL

Седемте сили на камъка

Ние от ROCKWOOL диференцираме естествената сила на камъка в 7 силни страни, които са присъщи на разнообразните свойства на каменната вата. Има седем причини, които ни карат да смятаме, че най-обилният ресурс в света може да се моделира за създаването на уникално полезни и вълнуващи решения за нашите клиенти. А чрез прилагането на тези 7 силни страни във всичко, което правим, ние безрезервно вярваме, че можем да се справим с най-големите предизвикателства, пред които е изправен нашият свят. Убедени сме, че камъкът има и други силни страни, които предстои да бъдат открити. А когато ги открием, ние ще ги превърнем в нови продукти, които повишават качеството на живота на всички, които влязат в съприкосновение с тях. Ето защо 7-те силни страни на камъка са в основата на всеки продукт на ROCKWOOL.

 

Освобождаваме естествената сила на камъка

Има нещо уникално и вълнуващо в това да превърнеш един обилен природен ресурс в продукти, които обогатяват съвременния начин на живот. А нашето търсене все още не е приключило – има още толкова много неща, които предстои да бъдат открити. ROCKWOOL използва седемте силни страни на камъка, за да създаде продукти, които до голяма степен решават най-големите предизвикателства пред нашия свят.

01

Огнеустойчивост

Издържа на температура над 1000°C.

В ограниченото пространство на градските зони все повече хора работят и създават домовете си във високи сгради. Тези конструкции могат да бъдат блестящи решения за предизвикателството да се осигури безопасен дом за увеличаващото се население.

Вижте повече

02

Топлинни свойства

Икономия на енергия чрез поддържане на оптимална вътрешна температура и климат.

То прави условията за живот и работа по-здравословни и комфортни, като помага на хората да живеят в благополучие, особено в градска среда. Поддържането на температурата може да намали драстично разходите за отопление, охлаждане и вентилация, и да намали въглеродния отпечатък на една сграда.

Вижте повече

03

Акустични свойства

Блокира, абсорбира или усилва звука.

От железопътните и трамвайните линии, до пътищата и аерогарите – добрата инфраструктура е изключително важна за живота в града, която може да е много шумна. Получените вибрации, които се предават по земята, шумът от уличното движение – без да споменаваме шума от хората – всички те оказват сериозно и отрицателно влияние върху нашето благосъстояние, особено в гъсто населени райони.

Вижте повече

04

Устойчивост

Подобрени характеристики и по-голяма устойчивост при по-ниски разходи.

В ограниченото пространство на градските зони все повече хора работят и създават домовете си във високи сгради. Тези конструкции могат да бъдат блестящи решения за предизвикателството да се осигури безопасен дом за увеличаващото се население.

Вижте повече

05

Естетика

Единство на технически характеристики и естетика.

Когато хората живеят и работят на естетични места, те се чувстват удобно и са мотивирани. Средата, в която на хората им е приятно да прекарват времето си, може да подобри социалната сплотеност и да направи кварталите по-безопасни и по-здравословни.

Вижте повече

06

Свойства на водата

Управление на нашия най-ценен ресурс.

Нарастващото население подлага на натиск традиционното производство на храна, като ни предизвиква по-добре да управляваме нашия най-ценен ресурс – водата. Каменната вата може да се моделира така, че да абсорбира или отблъсква водата според нуждите, както и да я циркулира в оранжериите, разрешавайки редица проблеми при управление на водите.

Вижте повече

07

Рециклиране

Материал, който може да се рециклира и използва отново.

Камъкът в една от най-изобилните суровини на планетата, но въпреки това трябва да използваме по-добре ресурсите ѝ. Ние от ROCKWOOL разработваме технологиите си по начин, който ни позволява да използваме отпадъците от други индустрии като алтернативна суровина.

Вижте повече
Използваме седемте силни страни на камъка, за да се справим с големите предизвикателства пред света.