Спонсорството на ROCKWOOL за първи път извежда датския отбор в шампионата SailGP

Участието на ROCKWOOL като основен спонсор ще позволи на Дания SailGP Team да се състезава в най-вълнуващото световно първенство по ветроходство от 2020 г.

ROCKWOOL Group с гордост обявява спонсорството си на датския екип SailGP. Изцяло новият датски отбор ще се присъедини към шест други национални отбора, които се състезават в най-бързото плаване в света за най-голямата парична награда в спорта от 1 милион щатски долара.

С подкрепата на ROCKWOOL датският отбор ще се състезава в световната лига, която ще стартира от пристанището в Сидни през февруари 2020 г. и ще ги преплава по целия свят, включително в дестинации в Съединените щати, Великобритания и други места, които предстои да бъдат потвърдени.

Изпълнителният директор на ROCKWOOL Group Йенс Биргерсон заяви: „Устойчивостта е в основата на нашия бизнес, като нашите продукти се използват за изолация на сгради, пестене на енергия и целят да допринесат за глобалните климатични цели. Плаването е устойчив спорт и перфектно прилягане за марката ROCKWOOL. Като датска компания, която работи в международен план от най-ранните си години, ние сме горди, че за първи път извеждаме датски отбор на световната сцена и сме много развълнувани да ги видим да се състезават в Сидни следващия февруари и след това в други градове по целия свят. "

Изпълнителният директор на SailGP сър Ръсел Коутс каза: „Включването на датския отбор добавя много вълнение, насочени към SailGP Сезон 2, който се превръща в поредното супер състезателно спортно първенство. Дания постигна забележителен успех в олимпийското плаване и сега ще се състезава на най-високото ниво срещу най-добрите моряци от шест други нации в невероятно високотехнологични, фолирани, крилати катамарани. Освен това е фантастично да посрещнем ROCKWOOL като основен партньор на датския екип SailGP. Това вероятно е едно от най-вълнуващите разработки в датското плаване от много години, тъй като осигурява нов път за най-добрите млади моряци, които се стремят да се състезават професионално за своята страна. "

Николай Сиестед, опитен моряк на Ocean Race, ще поеме кормилото с екипаж, състоящ се от спортисти от световна класа, докато олимпийският сребърен медалист Йонас Хьох-Кристенсен е потвърден като ръководител на отбора. Той коментира: „В момента, когато видях SailGP, разбрах, че трябва да сме част от тази вълнуваща нова глава в историята на нашия спорт. Най-добрите моряци в най-бързите лодки, всички състезания близо до брега - невероятно интензивни състезания и истинско зрелище за гледане. Изключително сме благодарни, че имаме такава значителна подкрепа от ROCKWOOL, за да можем да стартираме с този екип, и се радваме да направим Дания горда. “

**

ЗА ГРУПА ROCKWOOL

В ROCKWOOL Group сме поели ангажимента да обогатим живота на всеки, който ползва нашите продуктови решения. Нашият опит е напълно подходящ за справяне с много от най-големите предизвикателства за устойчиво развитие днес, от консумация на енергия и шумово замърсяване до защита от пожар, справяне с недостига на вода и защитата при наводнения. Нашата продуктова гама отразява разнообразието на нуждите на света, като същевременно подкрепя нашите заинтересовани страни да намалят собствения си въглероден отпечатък.

Каменната вата е универсален материал и представлява основата на всички наши бизнеси. С повече от 11 600 страстни колеги в 39 страни, ние сме световният лидер в решенията от каменна вата, от изолация на сгради до акустични тавани, външни облицовъчни системи до градинарски решения, инженерни влакна за промишлена употреба до изолация за преработващата промишленост и морските и офшорните.

За SailGP

SailGP плава предефинирано. Създаден през 2018 г. и със седалище в Лондон и Ню Йорк, SailGP е годишно, световно спортно първенство, включващо смели, авангардни технологии и страховит атлетизъм. Феноцентричните, крайбрежни състезания се провеждат в едни от най-емблематичните пристанища по целия свят и завършват с надпревара за награден фонд от 1 милион долара. Национални отбори се състезават с идентични катамарани F50, разработени за интензивни състезания при скорости над 50 възела (близо 100 км/ч).

Посетете SailGP.com за повече информация.

 

За повече информация:

https://www.rockwool.com/group/