Каменната вата на Rockwool може да бъде ключов фактор в успеха на хотела

13 февруари 2020 г.

На почивка или пътуване по работа? Всеки от нас заслужава тиха среда.

Всеки от нас заслужава да живее и пребивава в спокойна и тиха среда. А това е особено важно, когато сме на почивка или пътуваме по работа.

В последните двадесет години станахме свидетели на бурния ръст в туристическия сектор у нас и днес туризмът и сродните му индустрии формират около 12% от БВП. Този факт се отрази особено сериозно в строителния сектор, който трябваше да отговори на две сериозни предизвикателства. На първо място засилен строеж на нови сгради с туристическо предназначение, рекордна година за които е била 2017 г. според Националния Регистър за Ново Строителство и Реконструкции, които отчитат нов ръст от 12,31% за първите девет месеца на 2019 г. спрямо предходната. В по-малка степен, но достатъчно широко разпространени са и дейностите по реновирането на по-старите сгради и комплекси.

Преминавайки през този процес, много от собствениците на хотели се научиха, че качеството на предлаганата услуга е изключително важен елемент на успеха им. Бързо проучване в интернет показва коя е и най-често срещаната причина за оплаквания от страна на туристите –

шумът.

Всеки от нас отива на почивка, за да се откъсне от всекидневието, от натоварените графици, шумните улици и съседи. Всеки посетител на бизнес хотел иска да може да се наспи спокойно, за да бъде продуктивен на следващия ден. Шумоизлацията на хотела – вътрешна и външна е от изключително значение за високата оценка на посетителите. А това вече е област, която ние от ROCKWOOL разбираме изключително добре и можем да помогнем с идеи.

Някои ефективни методи за намаляване на шума в хотелите са:

  • По-добра изолация на фасади, стени и подове
  • Инсталиране на шумозаглушаващи стенни и таванни панели
  • Използване на звукоизолираши прозорци и завеси
  • Използване на врати, които се затварят безшумно.

Добрият първоначален дизайн на хотела, включително изборът на подходящи материали могат да разрешат до голяма степен проблемите с шума още в етапа на планиране. Внимателно подбраната външна изолация на сградата е в състояние да елиминира до голяма степен причинения от външни източници шум. Нашите изследвания показват, че отворената пореста структура на каменната вата принуждава молекулите на въздуха да се движат напред назад във вътрешността ѝ, което позволява звуковата енергия да бъде абсорбирана. Благодарение на това всички продукти от каменна вата на ROCKWOOL имат способността да поглъщат нежелания шум и се превръщат в отличен звукоизолатор.

От свойствата на каменната вата могат да се възползват и собствениците на вече построени хотелски сгради, на които предстои реновация или които са установили, че не покриват изискванията на посетителите за тишина и спокойствие в стаята. А продуктите на ROCKWOOL за външна изолация са в състояние не само да контролират количеството на външни шумове в сградата, но и ще спестят разходи за отопление и климатизация.

Нещо повече, разполагаме и с гама продукти, които значително подобряват акустиката в помещенията и могат да помогнат за намаляването на звуците създавани от различни източници вътре в самата сграда. Използването на панели за вътрешна шумоизолация може да се окаже един от най-важните фактори, не само за намаляването на звука от шумните съседи по стая, но и за успеха на самия хотел.
Повече информация можете да намерите на сайта ни или като се свържете директно с нашите специалисти.