На ваканция… у дома, всеки ден

08 декември 2020

Ваканцията е приятна, но още по-хубаво е когато спокойните дни продължават и когато сме у дома. Една идея как да постигнете това вкъщи с изолация от каменна вата.

Single family home, house

Спомняте ли си приятната емоция, когато с вече подредения багаж, потегляме на пътешествие? И тегавото чувство, когато се стягаме, за да се приберем у дома? Всички очакваме ваканцията с нетърпение. Да се откъснем от ежедневните задължения, от работната атмосфера и домашните задачи. Да вземем глътка свеж планински въздух. Голяма част от облекчението, което изпитваме, когато сме във ваканция е именно в това, че не се налага да се занимаваме с битовизми. Знаете ли, че можете да се почувставате като на почивка и в собствения си дом?

Как да започнете?

На първо място отделете време, за да помислите какво харесвате най-много докато сте във ваканция. Уютната атмосфера, тишината и спокойствието, чистия въздух? Или може би липсата на ангажименти по поддръжката у дома. Сигурно ще се изненадате, но добрата изолация може да допринесе до голяма степен за постигането на това вкъщи.

Изолацията с каменна вата дава възможност да се поддържа оптимална температура у дома, защото не позволява на студеният въздух да прониква в помещенията през зимата или да избяга навън през лятото. Можете да изолирате както фасадите на сградата, така и покрива.

Благодарение на горното изолацията с каменна вата значително намалява сметките за отопление през зимата и за охлаждане през зимата.

Влакнестата структора на каменна вата я превръща в изключителен шумоизолатор. Панелите от каменна вата монтирани на тавана могат да намалят до 8 пъти звуците от падащи предмети на горния етаж. Ще ви помогнат и ако делите една стена с шумните съседи от съседния апартамент.

Каменната вата може да е водоустойчива, но освен това е паропропусклива. Това означава, че позволява на влагата у дома да бъде лесно отведена извън помещенията и по този начин предотвратява появата на кондез и мухъл, които значиелно влошават атмосферата у дома.

Не на последно място – каменната вата е толкова устойчива, че запазва своята ефективност през целия екплоатационен живот на сграда, в която я поставяте. Проучвания от реновация на стари сгради показват, че правилно поставена, нашата каменна вата не е променила своите характеристики в продължение на цели 55 г.

Готови ли сте да живеете като на ваканция всеки ден? Добрата физическа среда и психическото здраве на човека са свързани. Околната среда е важна за хората, за да се чувстват щастливи и спокойни. Попитайте ни как да изолирате дома си или вижте 5-те ефективни мерки, които можете да вземете, за да си осигурите топъл дом през зимата.