Модерно работно място в исторически район – The Landmark

Ефективната изолация от ROCKWOOL създаде перфектната офис атмосфера в сърцето на Букурещ, Румъния.

За да привлекат най-добрите компании, днешните офис сгради трябва да съчетават атрактивно местоположение с най-високите стандарти на комфорт и безопасност. И когато устойчивостта е на първо място сред приоритетите на бизнесите, добрата екологична ефективност става все по-важна.

Иновативните топлоизолационни решения от ROCKWOOL помогнаха на развитието на бизнес центъра „The Landmark” в съседна Румъния. Сградата успя да предложи на своите корпоративни наематели най-доброто на световно ниво. Офисите разположени в историческия район, част от центъра на румънската столица успяха да осигурят на служителите удобна, тиха и безопасна работна среда. Същевременно изолацията от каменна вата спомогна за намаляване на въздействието върху околната среда на компанията, за която работят.

Продуктите на ROCKWOOL използвани в проекта

Строителите на “ The Landmark се спряха на плочите с двойна плътност от серията Frontrock за вентилираната фасада. Топлоизолационните материали са предназначени за топло- , звукоизолация и пожарозащита при външни топлоизолационни комбинирани системи (ETICS). Каменната вата от ROCKWOOL осигури комфорт през цялата година, въпреки горещите лета и студените зими на Букурещ. Това също така намали и необходимостта от употреба на климатици в сградата, а резултатите са по-ниски сметки за енергия на наемателите.
Изолационните плочи от
ROCKWOOL, предназначени за тавани и стени, изолираха и тристепенния подземен паркинг на „The Landmark. Благодарение на топлинните и акустични свойства на каменната вата, изолационните материали успешно я предпазват от пожар и вибрации.
С помощта на
ROCKWOOL, сградата постигна рейтинг „Много добър” на BREEAM – световен метод за оценка на устойчивостта на проекти при планиране и изграждане.

Каменната вата реализира модерната мечта

Изолацията от каменна вата помогна на създателите на „The Landmark да реализират амбицията си да създадат модерни, атрактивнии високотехнологични офиси.

 Константин Бану, генерален мениджър и инвеститор на Alecsandri Estates, коментира:

„Бяхме изключително взискателни по отношение на качеството на материалите, използвани в нашата сграда и затова избрахме партньорство с групата ROCKWOOL. В този проект успяхме да създадем една добре балансирана среда, която обогатява архитектурата на централния бизнес район и създава много приятна вътрешна и външна атмосфера. ”