Изолационни решения за плоски покриви от ROCKWOOL

26 октомври 2018 г.

В градска среда плоските покриви са търсено решение при изграждането на много сгради. А когато проектираме и изграждаме дадена конструкция, знаем колко е необходимо тя да бъде добре изолирана. За да отговорим на търсенето за висококачествени изолационни материали нашите специалисти разработиха гама от продуктови решения за плоски покриви. Уникални със своята пореста структура, продуктите от каменна вата предоставят редица високоефективни предимства:

  • Негоримост – продуктите от каменна вата са на практика незапалими, защото благодарение на своят произход - издържат на температури до 1000 С.
  • Топлоизолация – порестата структура на каменната вата не позволява загубата на топлина между външната и вътрешната среда на сградата и по този начин запазва желаната температура в помещенията.
  • Звукопоглъщане – способността на камъка да абсорбира звука и вибрациите е уникална.
  • Водо и –влагоустойчивост
  • Стабилност в размерите – продуктите от каменна вата не променят размерите си през целия период на експлоатация
  • Не изпускат вредни вещества
  • Дълъг експлоатационен живот

Затова използването на каменна вата от ROCKWOOL дава възможност да превърнем покривното пространство в устойчив елемент независимо от атмосферните условия.

Плочите от минерална каменна вата включват решения за топли плоски покриви и надградени метални покриви. Всички наши продукти отговарят на Европейските изисквания за съвременни покривни системи.

Изолационните плочи за плоски покриви са с различна дебелина, варираща от 50 до 200 мм и еднаква дължина и ширина – 2 000 / 1 200. За да отговори на спецификата на Вашите нужди, ROCKWOOL разработи различни видове плоскости. Разполагаме със стандартни плочи за плоски покриви Dachrock и плоскости с т.н. двуслойна плътност или Dual Density.

Стандартните плочи от серията Dachrock представляват твърди плочи от каменна вата, предназначени за плоски покриви. Могат да се използват при конструкции с плаващ под, при високи изисквания за натоварване, термични и акустични свойства.

Плоскостите с технологията Dual Density са много твърди до тежки плочи с висока издръжливост на точково натоварване. Плочите от серията „двуслойна плътност“ са:

  • Hardrock Energy
  • Hardrock MAX
  • Monrock Max E

Тези плочи се отличават от стандартните хомогенни продукти с уникалното съчетание на много добра твърдост и устойчивост на механични натоварвания и изключителни топлоизолационни свойства. Импрегнирани са с органична смола, влагоустойчиви и водоотблъскващи. Издържат на механични натоварвания и както всички продукти от ROCKWOOL имат защита от пожар, шумоизолират и свеждат до минимум загубата на топлинна енергия.