Акустични решения от ROCKWOOL

23 август 2018 г.

Ние от ROCKWOOL знаем колко важна е околната среда за човешкото здраве. Затова всяка изминала година работим усилено за постигането на най-високите световни стандарти в шумоизолирането на сгради. Плочите от минерална каменна вата, които предлагаме на българския пазар са създадени по начин, който осигурява необходимите предпоставки за спокоен живот на обитателите на сградата. Освен отлична пожароустойчивост, енергоспестяване и пропропускливост, нашите инженери създават продуктите ни така, че да се възползваме и от тази способност на камъка – силата да абсорбира звука.

Затова когато става въпрос за звукова изолация, най-добрият материал, който можем да предложим е минералната каменна вата от ROCKWOOL. Нейната отворената пореста структура принуждава фрикционните флуиди (молекулите на въздуха) да се движат напред назад във вътрешността ѝ, което позволява звуковата енергия да бъде абсорбирана. Благодарение на това продуктите от каменна вата имат способността да поглъщат нежелания шум и се превръщат в отличен звукоизолатор.

Плътността на плочите

Плочите от каменна вата на ROCKWOOL осигуряват отлична звукова бариера от двата основни източника на шум  - фонов и ударен. Когато говорим специфично за шумоизолация препоръчваме употребата на плочи с различна плътност, в зависимост от това къде се намира сградата и какво е нивото на шум в околната среда.

За да уловите излишния звук още във въздуха използвайте  плочи от каменна вата с ниска и средна плътност от ROCKWOOL. Те са изключително подходящи за жилищни сгради и помещения, които ежедневно са подложени на шум в големите населените места или в близост до шумови източници, като например летища, ЖП прелези и пр. Използването на такъв вид плоскости може драстично да намали нивото на външния шум в сградата и така да подобри здравето и комфорта на нейните обитатели.

Другият голям проблем при осигуряването на спокойни и здравословни условия на живот са шумовете създадени от механично въздействие и удари, които създават вибрации в сградата.  Затова много хора търсят начин за шумоизолация на тавани и подови конструкции. В такива случаи препоръчваме да използвате плочи от минерална каменна вата с по-висока плътност. Продуктите STEPROCK са в състояние абсорбират до 8 пъти шума от стъпки и други удари, като поемат излишните вибрации, преди те да са преминали през останалите части от конструкцията на сградата.

Изолацията на ROCKWOOL е идеално решение както  за звукоизолиране от външния шум от улицата или  дъждовните капки, така и от стъпките на съседа от горния етаж. Препоръчваме също и използването на нашите продукти за всички висококачествени проекти, които имат специфични акустични изисквания като училища, университети, болници, кино-комплекси и пр. В таваните, стените, покривите, подовете и дори под железопътните линии, нашата изолация действа като естествена и ефективна звукова бариера. Затова изолацията на ROCKWOOL е акустично решение номер едно при постигането на световни стандарти в шумоизолация на сгради.