За нас

ROCKWOOL Group е световен лидер в производството на изолация от каменна вата. Ние предлагаме пълна гама от устойчиви изолационни продукти с високи технически характеристики за строителната промишленост.

Нашите изолационни продукти се основават на новаторска технология за каменна вата и днес ние сме световен лидер в производството на изолация от каменна вата. Групата ROCKWOOL включва и няколко сродни компании, които доставят специализирани решения за секторите по градинарство, морски дейности и дейности по континенталния шелф.

Глобално присъствие

Нашите продукти се търсят по целия свят. Ние извършваме дейност в 27 фабрики на три континента (Европа, Северна Америка и Азия) и разполагаме с глобална мрежа от представителства за продажби, дистрибутори и партньори. Уникалното съчетание на забележителни противопожарни, звукови и топлинни свойства, а също и високо ценените препоръки за устойчивост, които можем да потвърдим с награди, връчени от правителството на Уелс. Нашите продукти се монтират в жилищни, търговски и промишлени сгради от всякакъв тип, като се започне от престижни обекти, в това число лондонската зала Арена О2 и аерогарата на Хонконг, и се стигне до семейни жилища, местни болници и училища.

Нашата история

Историята на компанията се простира повече от един век в миналото, когато забележителните свойства на каменната вата били открити в първите години на 20-ти век.

Всичко започва в Хавай, където естественият, подобен на вълна материал, висял от дърветата в близост до активния вулкан Килауеа. Когато учените установили, че той притежава изключителни противопожарни и изолационни качества, започнала работа по производствения процес за масовото му възпроизводство.

През 1937 г. Густав Калер донесъл в Дания вулканичната суровина и открил първата фабрика близо до Копенхаген, като произвеждал строителна изолация, която можела да устои на суровия климат в Дания.

Доказала успеха си у дома, компанията започнала да се разраства в чужбина, първо в Германия, а след това и в Европа и към международните пазари. Днес ROCKWOOL развива дейност в повече от 30 държави с производство на 14 територии от Канада на запад до Малайзия но изток.

Фабриката в Обединеното кралство е построена на възстановен промишлен обект в Бридженд, Южен Уел, и е открита през 1979 г. Заводът се разшири през 2009 г., като откри нова производствена линия и сега в него се помещава една от най-усъвършенстваните технологии за производство на каменна вата в света.

Mirella Vitale, Group Management

Кои сме ние

Поставяме си за цел да обогатим живота на всеки, който се докосне до нашите решения. Имаме амбицията да допринесем за успеха на всеки, който се бори с предизвикателствата на модерния живот. Използвайки камък, един от най-разпространените естествени ресурси на планетата, можем да оставим траен отпечатък за поколения напред.

Освобождаваме естествената сила на камъка

Ние сме се посветили на това да дадем възможност на всички да се издигнат до нивото на предизвикателствата на развитието на съвременния начин на живот. Използвайки камъка, един от най-обилните природни ресурси в света, можете да упражните трайно въздействие в продължение на поколения.

От класните стаи до стадионите, от земята до синорите, хората имат нужда от пространство не само, за да имат големи мечти, но и за да осъществяват тези мечти, правейки света по-добро място за всички.

Тази отдаденост е вградена в камъка.

RockWorld imagery, The big picture, rocks, tree, sea
Трябва да продължим да работим усилено, за да създаваме още по-добри продукти и едновременно с това да оставяме по-малка следа в околната среда.

Йенс Биргерсон, Главен изпълнителен директор на ROCKWOOL Group

Нашите брандове

Нашите продукти са разнообразни и всички те допринасят за формирането на кръгова икономика, повишавайки ефективността на ресурсите и способствайки подобряването на безопасността, здравето и благосъстоянието на тези, които използват нашите продукти.

Нашата компания

Служители по света
0

Страни
0

Manufacturing facilities
0