Изолации ROCKWOOL

Ползите от каменната вата

Противопожарна безопасност

Изолацията ROCKWOOL е материал от категория A1, подходяща за сгради от всякакъв тип и височина. По време на проектирането е важно да се вземат предвид разпоредбите по отношение на противопожарната безопасност. Изолационният материал за облицовка на фасада е открит и не е защитен от пожар. В повечето държави е забранено използването на горими материали за подобно приложение. Само каменната вата може да предложи напълно безопасна фасадна топлоизолация за вентилируеми фасади.

Звукоизолация

Не само на топлината й е трудно да премине през камъка. Продуктите от каменна вата на ROCKWOOL са сред най-ефективните звукоизолатори, които се използват в строителството. Монтирането на изолация на ROCKWOOL предлага реално намаляване на външния шум, например от преминаването на превозни средства. Нашите специализирани продукти ви позволяват да проектирате правилната акустична среда, независимо дали става въпрос за нов офис, училищна или концертна зала или каквато и да било друга сграда.

Водонепропускливост

Импрегниран е цялостният продукт на ROCKWOOL, не само нишките на каменната вата, а цялата повърхност, за да се осигури тази водонепропускливост. Дори и ако вода навлезе в самата плоча, след известно време тя се изпарява и нишките изсъхват, тъй като самият материал е отворен за структура. След изсъхването си плочата на ROCKWOOL напълно възстановява свойствата си и характеристиките й са същите както преди контакта с вода или влага.

Здравината на нишката

Уникалният слой с двойна плътност, в съчетание с производствените и качествени процес на ROCKWOOL, които са без конкуренция, гарантират, че качеството и здравината на нишката в това приложение ще остане непроменена през годините.

Вижте повече детайли
School - REDAir

Продукти

Вижте гамата от продукти, които предлагаме за вентилирани фасади тук:

Дебелина (mm)

R-стойност m2K/W

Искаш да знаеш повече?