Фасади ETICS

Изолации ROCKWOOL

Системи за външна изолация

Използването на външна изолация на фасадата е един от най-добрите начини за подобряване на топлинната ефективност на сградата и защита на околната среда.

Предлагаме редица решения за топлоизолация на външни стени. Поставянето на изолационни плочи на фасадата допринася значително за подобряване на енергийната ефективност на сградата.

Продуктите за изолация на ROCKWOOL предлагат най-доброто решение за смесени системи за външна топлоизолация (ETICS) за всякакви видове сгради.

Нашето технологично решение се състои в изграждането на външна измазана стена. Тя се шумо и топлоизолира с помощта на плочи от минерална каменна вата с висока плътностт, която се прилага към външната част на стената чрез залепване (с лепило) и механично закрепване (чрез дюбели). След монтажа, изолиращите плоскости са защитени от външната страна с шпакловка и мрежа, след което се прилага слой фина външна шпакловка. Системата от измазани фасади се препоръчва както при строежа на нови сгради, така и при реновиране. Не на последно място, тя позволява монтажа да бъде извършен без обитателите да напускат временно имота.

Продуктите за изолация на ROCKWOOL предлагат най-доброто решение за смесени системи за външна топлоизолация (ETICS) за всякакви видове сгради.

Ползите от каменната вата

Минералната каменна вата предлага множество предимства:

Технология Dual Density

Уникалната патентована технология на ROCKWOOL Dual Density вече е налична.
Технологията, която е предпочитано решение по целия свят, предлага предимства без конкуренция в сравнение с други форми на изолация.

Противопожарна безопасност

Изолацията ROCKWOOL е материал от клас A1, подходяща за сгради от всякакъв тип и височина. По време на проектирането е важно да се вземат предвид разпоредбите по отношение на противопожарната безопасност. Само каменната вата може да предложи напълно безопасна сграда по отношение на пожарна безопасност. 

Звукоизолация

Шумът в околната среда има сериозно въздействие върху хората, най-много това се проявява в ежедневните училищни или служебни дейности, у дома и по време на отдих. Много собственици на жилища страдат от шумни съседи, понеже имотът им е недостатъчно защитен против шум.

Cтабилност на размери

Изолацията на ROCKWOOL е  със стабилни размери - тя просто запазва характеристиките си десетилетие след десетилетие. Уникалната физична структура на каменната вата на ROCKWOOL запазва формата и твърдостта си и не се влияе от промени в температурата или влажността на околната среда. Изолацията ROCKWOOL може да се използва дори и при екстремни условия, защото запазва изолационните си свойства както при много ниски температури (напр. кислородни инсталации), така и при много високи (до 1000°C) температури.

Паропропускливост

Високата паропускливост на ROCKWOOL по отношение на изпаренията гарантира приятен вътрешен климат. Стените могат да дишат. Устойчивостта на дифузия на водни пари на изолационните материали на ROCKWOOL съответства на тази на спокойна атмосфера. Поради тази причина изолацията на ROCKWOOL не задържа влага, а помага за освобождаване от нея. Влагата и хранителните вещества са необходими условия за растеж на плесени. Тъй като над 95% от изолационните продукти на ROCKWOOL са направени от неорганични нишки, налице е минимален хранителен източник за появата на гъбички и плесени.

Вижте повече детайли
single family house, Passivhaus, EECN, REDArt, ETICS, nearly zero energy building