Реновирай днес. Промени своето утре с ROCKWOOL

Това, което правим със съществуващите сгради, определя наследството, което оставяме за бъдещите поколения. Изправени пред все по-очевидните последици от изменението на климата, не е достатъчно само да се поставят по-високи енергийни стандарти за нови сгради. Необходимостта от обновяване е спешна. В сегашния си облик, сградите консумират 30% от световните енергийни доставки и повече от 50% от тях ще продължават да ги използват и през 2050 г.

Според Международната агенция за възобновяеми енергийни източници, изолацията е една от най-ефективните начини за преодоляване на климатичните промени, защото може да допринесе до 70 % от запазването на енергията. Обновяването предоставя още повече ползи за бъдещето, в зависимост от използването на правилните материали. По-голямата огне- и влаго- устойчивост превръщат градовете в по-безопасно и по-здравословно място за години напред. А напълно устойчивата във времето и рециклируема изолация от каменна вата, спомага за справянето с недостига на природни ресурси. 

За да променим своето утре, нека да реновираме днес с продуктите от каменна вата ROCKWOOl. 

”Тъй като градското население продължава да расте с невиждана сила, градовете са под натиск, породен от потреблението на енергия и въздействието на климата. Енергийното обновяване на сградите в голяма степен може да намали и двете и да повлияе положително върху здравето и благосъстоянието на обитателите. 

Кои са вашите 4 причини, за да обновявате сградите с ROCKWOOL: 

Изолацията се бори с климатичните промени

Създава се по-устойчиво бъдеще 

Подобрява се здравето и качеството на живот 

Подобрява се градската безопасност и комфорт

 

Как изолацията се бори с климатичните промени?

Продуктите на ROCKWOOL могат да участват в спестяването на енергия с до 70% и драстично да намалят въглеродния отпечатък. По този начин продуктите на ROCKWOOL могат да помогнат за създаването на устойчиво бъдеще. 

Всяка година ROCKWOOL Group произвежда топлоизолация от каменна вата, която може да спаси 155 милиона тона от CO2 през целия им живот на употреба.  

Надеждна изолация за сигурно бъдеще 

Продуктите на ROCKWOOL са напълно рециклируеми. Те могат да бъдат рециклирани отново и отново без да намалява качеството си.

За щастие дълготрайната изолация от каменна вата ROCKWOOL  може да бъде изработена от строителни отпадъчни материали. Интересен факт е, че строителният сектор произвежда една трета от целия отпадък. Но обновяването с продуктите на ROCKWOOL не само намалява въглеродните емисии , а  предотвратява ненужното депониране.

 

Как каменната вата подобрява здравето и качеството на живот?

 

Според редица проучвания, децата, които живеят в студени сгради е по-вероятно да имат респираторни проблеми. Едно от свойствата на изолацията от каменна вата на ROCKWOOL е, че  пречи на образуването на мухъл и гъбички в затворени помещения. Подобряването на качеството на въздуха, намаляването на дихателните проблеми и намаляване на разходите за здравни нужди при по-уязвимите социални групи.

 

Как изолацията подобрява градската безопасност и комфорт

Градското население рязко се е увеличило през последните 50 години, увеличавайки сигурността и контрола в мерките за сигурност за живот.

Продуктите на ROCKWOOL са устойчиви на огън и имат великолепни звукоизолационни характеристики. Обновяването с нашите продукти предлага по-голяма пожароиздръжливост и шумоизолация. Тези две неща са жизненоважни за градското население. То трябва да живее безопасно и комфортно във все по-гъсто населените градове. 

Ние от ROCKWOOL поставяме основите на едно по-зелено бъдеще.