ROCKWOOL – световен лидер в производството на каменна вата за строителството

18 юни 2018 г.

Енергийната ефективност е предизвикателство, пред което сме изправени ежедневно. Все по-често, пред нас стои въпроса за устойчивото развитие на обществото в градска среда.  Очакванията са потреблението на енергия в сградния сектор и емисиите на CO2 да се удвоят или дори утроят до 2050 г. Факт е, че нашите домове и работни места губят непрекъснато енергия, тъй като позволяват топлината бързо да напусне обитаваното пространство през зимата, както и охладеният въздух през лятото. Именно затова на европейско и световно ниво се отдава все по-голямо значение на необходимостта от качествена изолация на сградния фонд. Тя най-важният фактор, който може да позволи постигането на 100% енергийна ефективност в сградите.

Изолацията от каменна вата ROCKWOOL може да спести до 70% от енергията изразходвана за отопление или охлаждане в сградите. И не само, тя притежава редица свойства, които ѝ придават отлични топло- и звукоизолационни характеристики.

Защо ROCKWOOL насочва своите усилия в ресурс, какъвто е камъкът?

Камъкът е ресурсът с най-голямо изобилие в света. Неговата специфична структура му позволява да бъде моделиран според нуждите на потребителите. Той е напълно естествен продукт, който дава възможност за производството на екологично чисти продукти. В ROCKWOOL използваме силата и енергията на камъка, за да повишим качеството на живот на всички, осигурявайки така нужната енергийна ефективност на сградите.

Плочите от каменна вата ROCKWOOL са дълговечни, хидрофобни и екологични. Каменната вата има отворена влакнеста структура, която я прави идеална при абсорбирането и намаляването на шума. Всички продукти на ROCKWOOL имат клас на горимост А1, с точка на топене над 1000°C, което означава, че са негорими, за разлика от други изолационни материали. Плочите ROCKWOOL са паропропускливи и позволяват на отделените в помещенията водни пари да бъдат изведени навън, като по този начин предотвратяват нежелания конденз. Стените остават сухи, жилището проветрено, а рисковете от поява на мухъл и влага са значително намалени.

Защо двойна плътност?

За разлика от други видове изолационни материали с единична плътност, ROCKWOOL разработи технологията „Dual Density” - двойна плътност. Плочите от каменна вата ROCKWOOL с двойна плътност се характеризират с два интегрирани слоя, които са изцяло хидрофобни. Горният слой е с дебелина до 20 мм, с повишена плътност, която придава максимална издръжливост на механични въздействия и удари. А вътрешният слой е с плътност, която позволява постигането на подробен коефициент на топлопроводимост.

Твърдите плоскости от каменна вата ROCKWOOL се предлагат в различни дебелини и се използват за изолиране на външни и вътрешни стени, плоски и скатни покриви, покривни тераси, вътрешни тавани, всякакви видове фасади и инсталации.

Избирайки ROCKWOOL, вие се доверявате на един напълно екологичен изолационен продукт с доказани качества като - здравина, устойчивост на пожар, шумо- и топлоизолация и най-важното – способен да постигане 100% енергийна ефективност на сградите.