Устойчивост и рециклиране

Устойчиви продукти

В една кръгова икономика продуктите трябва да се използват колкото може по-дълго – и да се използват многократно до максимална степен, докато достигнат края на експлоатационния си живот. Ние осигуряваме трайни решения за сгради, напр. изолация, акустични тавани и външни фасади, които могат да се рециклират безкрайно.  Ние използваме природен продукт – вулканична скала – за да бъдем от полза на природата. Благодарение на уникалната трайност и рециклируемост на продуктите ROCKWOOL, ние можем да помогнем на нашите клиенти да създават по-устойчиви сгради и градове, които в крайна сметка обогатяват съвременния начин на живот. 

Глобално сградният фонд отделя приблизително една трета от всички отпадъци, много от които отиват в сметищата. Ние знаем, че това не трябва да е така. Нашият модел на производство на каменна вата прави възможно използването на материали, които в противен случай биха могли да отидат на сметището или да се преработят в продукти с по-ниско качество. Всъщност, приблизително една трета от суровината, която се използва в нашето производство, са отпадъци с променено предназначение от други отрасли, електроцентрали и пречистване на общински отпадни води. 

Вижте как става рециклирането

V3_Video_Thumb

Знаете ли че?

Енергийно ефективните реновации на сгради, за които се използват нашите решения, допринасят за намаляване на разхода на енергия сега и в бъдеще.   Правилно проектираните и изолирани сгради са от решаващо значение за осигуряване на оптимална енергийна ефективност и устойчиви градове.

1_1_master_0006s_0009_offset_comp_531014

Как разсъждаваме?

Прочетете нашите истории

Теми

Без резултат

16_9_master_0007s_0023_shutterstock_348384155
Урбанизация

Урбанизацията и устойчивият мегаполис

С добро проектиране и материали, дори бързата урбанизация може да бъде устойчива

Вижте повече
16_9_master_0000s_0003_Parkbohusene-ErhvervsfotoDK_MG_7868
Урбанизация

Защитни пластове

По-сложна, отколкото изглежда, ограждащата конструкция на сградата създава комфортна вътрешна среда

Вижте повече
BP_DK-Herlev-Hospital-Child-Oncology-913-cc
Урбанизация

Архитектура, която лекува

Пациентите се възстановяват по-бързо, когато лечебните заведения са проектирани внимателно

Вижте повече
brunner-eggenfelden
Урбанизация

Вълнуващи сгради

Красивата архитектура ни кара да се чувстваме по-добре. Емоционалното въздействие на красивите сгради може да излезе извън рамките на личното, дори до степен на подобряване на живота на общността, част от която сме и ние.

Вижте повече
BP-DK-Odense-Hospital-Patient-Hotel-30
Урбанизация

Въздействието на шумовото замърсяване

С нарастването на групата от доказателства разкриващи вредното въздействие на шумовото замърсяване, става все по-важно да реагираме. Добрият акустичен дизайн, който поглъща звука, помага на професионалистите и учениците да мислят и разговарят по-лесно, и същевременно създава по-добра среда за учене и лечение.

Вижте повече
GettyImages-578189527_super
Урбанизация

Мярка срещу шумовото замърсяване

Не всички шумове са неприятни, както би се съгласил всеки любител на силната музика. Но нежеланият шум, известен иначе като шумово замърсяване, представлява реална заплаха за здравето и благосъстоянието на хората.

Вижте повече
Зареди още