Енергийна ефективност

Стимулиране на енергийната ефективност

Жилищните и търговските сгради са отговорни за почти 40 процента от енергията, използвана в повечето държави и са причина за близко до това равнище на глобалните емисии на CO2. Нашата амбиция е да сме световният лидер в решенията за енергийно ефективна изолация на сградите и промишлеността.

Правилното проектиране на сградите и монтаж на изолацията са от решаващо значение за осигуряване на енергийна ефективност при намаляване на емисиите на парников газ. Каменната вата ROCKWOOL може да се използва и в екстремни условия, тъй като запазва изолационните си свойства при много ниски и при много високи температури.

Знаете ли че?

Урбанизацията създава редица предизвикателства, свързани с общото състояние на здравето и благосъстоянието, безопасността и качеството на живота като цяло на хората. Ако новите и съществуващите сгради бъдат направени енергийно по-ефективни, можем да направим градовете по-здравословни, по-безопасни и по-устойчиви.

1_1_master_0006s_0009_offset_comp_531014

Как разсъждаваме? Нашите истории

Прочетете повече истории за това как разсъждаваме

Теми

Без резултат

16_9_master_0007s_0023_shutterstock_348384155
Урбанизация

Урбанизацията и устойчивият мегаполис

С добро проектиране и материали, дори бързата урбанизация може да бъде устойчива

Вижте повече
16_9_master_0000s_0003_Parkbohusene-ErhvervsfotoDK_MG_7868
Урбанизация

Защитни пластове

По-сложна, отколкото изглежда, ограждащата конструкция на сградата създава комфортна вътрешна среда

Вижте повече
BP_DK-Herlev-Hospital-Child-Oncology-913-cc
Урбанизация

Архитектура, която лекува

Пациентите се възстановяват по-бързо, когато лечебните заведения са проектирани внимателно

Вижте повече
brunner-eggenfelden
Урбанизация

Вълнуващи сгради

Красивата архитектура ни кара да се чувстваме по-добре. Емоционалното въздействие на красивите сгради може да излезе извън рамките на личното, дори до степен на подобряване на живота на общността, част от която сме и ние.

Вижте повече
BP-DK-Odense-Hospital-Patient-Hotel-30
Урбанизация

Въздействието на шумовото замърсяване

С нарастването на групата от доказателства разкриващи вредното въздействие на шумовото замърсяване, става все по-важно да реагираме. Добрият акустичен дизайн, който поглъща звука, помага на професионалистите и учениците да мислят и разговарят по-лесно, и същевременно създава по-добра среда за учене и лечение.

Вижте повече
GettyImages-578189527_super
Урбанизация

Мярка срещу шумовото замърсяване

Не всички шумове са неприятни, както би се съгласил всеки любител на силната музика. Но нежеланият шум, известен иначе като шумово замърсяване, представлява реална заплаха за здравето и благосъстоянието на хората.

Вижте повече
Зареди още