Често задавани въпроси

Изолации ROCKWOOL

1) Какво е каменна вата?

Изолацията от каменна вата на ROCKWOOL е естествен продукт създаден от камък, който може да направи дома по-енергийно ефективен и да го защити от огън, влага и мухъл. 

2) Защо да изберете каменната вата вместо други видове изолация?

Каменната вата е направена от камък и по тази причина продуктите на ROCKWOOL за изолация са невъзпламеними. Те могат да издържат на температури до 1000°C. И това е много повече, отколкото може да се очаква от стъклената вата или изолациите на базата на разпенени продукти. По този начин каменната вата дава много по-голяма сигурност в ежедневието.

3) От каква поддръжка се нуждае каменната вата на ROCKWOOL?

Изолационните материали от каменна вата на ROCKWOOL не променят своята форма, не се изкривяват или увисват с времето. Те са паропропускливи и по тази причина не създават условия за задържането на влага и мугъл. Веднъж поставени нямат нужда от допълнителна поддръжка - цели 55 години!

4) Как да направя дома си максимално комфортен?

Оборудвайки дома си с изолация от каменна вата на ROCKWOOL ще можете да го поддържате прохладен през лятото и топъл през зимата. Каменната вата ще намали нежеланите шумове и ще ви позволи да живеете спокойно, защитени от огън.

5) Какво ще се случи, ако изолацията на ROCKWOOL се намокри?

Изолацията от ROCKWOOL е влагоустойчива, но в същото време паропропусклива. В случай, че изолацията се намокти или овлажни, тя ще продължи да поддържа оригиналните си производствени характеристики веднага щом бъде изсушена.

Изолацията от каменна вата на ROCKWOOL не абсорбира водата, което означава, че всяко количество вода, което влезе в контакт с външната повърхност на изолацията ще се оттече и няма да проникне във вътрешността ѝ.

6) Продуктите на ROCKWOOL устойчиви ли са на мухъл?

Продуктите на ROCKWOOL са неорганични, което означава, че не предоставят хранителна среда за разрастване на мухъла. Нашите продукти са тествани срещу гъбички и резултатите сочат - без растеж на гъбички.