Change language
31.5.2018 г.

ETICS от ROCKWOOL

От естетическа гледна точка, фасадата е лицето на една сграда. Колкото по-интересна и уникална е една фасада, толкова повече тя прави самата сграда разпознаваема. Освен естетическите й качества, в нея се влагат и не толкова видими за външния свят материали за осигуряване на пълната й ефективност. Ние от ROCKWOOL сме разработили топлоизолационни плочи, произведени от минерална каменна вата с двойна плътност „Dual Density”, които се поставят на фасадата, чрез залепване или механично закрепване.

Потребителите в България могат да избират между два вида фасадни плоскости  за ETICS:  Frontrock MAX E и Frontrock MAX Plus.

Плоскостите Frontrock MAX представляват двуслойни твърди плочи, с оптимизирана плътност, които притежават отлични характеристики на топлопроводимост и шумоизолация. Клас на горимост А1 и точка на топене  над 1000 °C, което автоматично ги превръща в негорими. Плоскостите Frontrock MAX могат да се използват както при ремонтни дейности на стари фасади, така и на изцяло нови сгради или къщи.

Фасадните плоскости от каменна вата са изцяло хидрофобни и подходящи за изграждане на цялостна система за изолация .Благодарение на двуслойната си плътност, плоскостите могат да бъдат използвани във всички елемнти на фасадата. В зоните с по-голямо механично натоварване може да се използва еднослойният FRONTROCK, който е с изключително висока плътност. Такива места са касите на вратите и зоните около прозорците. В сферата на приложение влизат и зоните, в които повърхностите са подложени на различни типове механични разрушителни фактори. Такива зони се срещат по принцип в близост до улиците, детските площадки или във вътрешните зони на обществените сгради.

Плоскостите Frontrock MAX E и Frontrock MAX Plus са създадени специално за  топло - шумоизолация и пожарна безопасност на фасадите в системите за външна топлоизолация  (ETICS).  Твърдите плоскости от каменна вата са с два интегрирани слоя и са изцяло хидрофобни. Горният слой е с дебелина  20мм, с повишена плътност, което придава издръжливост на механични въздействия и удари. Вътрешният слой също е с висока плътност, която пък подобрява коефициента на топлопроводимост.

Важно е да знаем, че коефициента на топлопроводимост на каменната минерална вата е много нисък и по този начин се гарантира много малка загуба на енергия. Топлината остава там, където искаме, а именно във вътрешността на жилището. По този начин се намалява и консумацията на енергия. Това води до по-ниски разходи и за един комфортен и здравословен вътрешен климат.

Какво означава това в цифри? Едно средно голямо жилище от 100 кв.м, има годишна консумация за отопление около 20 000 kWh енергия и приблизително 2 600 куб. м природен газ, като източник на енергия и средство за отопление . Изборът на една енергоспестяваща сграда или подобряването на енергийната ефективност на съществуващите сгради, позволява на собствениците на жилище да намалят консумацията на енергия до 4 000 kWh или до 520 куб. м газ на година, като по този начин да държат под контрол разходите за енергия и да бъдат по-малко уязвими по отношение на бъдещи колебания в цените.

 

Ние от ROCKWOOL залагаме на устойчивите решения и използваме природни ресурси, които осигуряват качеството на нашите продукти. Именно това ни дава възможност да гарантираме сигурност през целия експлоатационен живот на сградата и нейната фасада.

Не се колебайте да се свържете с нашия търговски екип тук.

 

Back