Change language
Несравнима пожароустойчивост

Несравнима пожароустойчивост

Ползи 4 в 1: Пожаробезопасност

Казано по-просто, камъкът не гори. Ето защо продуктите от каменна вата ROCKWOOL притежават естествени и несравними качества на пожароустойчивост, които ще подобрят пожароустойчивостта на всяка конструкция.

Създаване на по-безопасни сгради

Произведена с помощта на същия процес, който протича в сърцевината на вулкан, каменната вата ROCKWOOL издържа на температура до 1000°C, преди влакната ѝ да започнат да се топят. Затова тя осигурява жизненоважна защита от пожар в сгради и домове, като запазва безопасността на хората, а също и свежда до минимум щетите по ценни активи.

Първа стъпка към противопожарна защита

Съществуват редица мерки, които могат да се вземат за подобряване на пожаробезопасността на една сграда, в това число монтиране на основни детектори за дим, устройства за контролиране на дима, аларми за пожар и системи за пръскане. Всички те са отлични средства за повишаване на пожаробезопасността, но за да се сведат до минимум щетите, поставянето на изолация от каменна вата е важна първа стъпка към ефективна противопожарна защита.

Продуктите от каменна вата ROCKWOOL са проектирани да запазват устойчивостта си при излагане на въздействието на бушуващи пламъци, което спомага за запазването на конструкцията на сградата и за печелене на ценно време, през което хората да напуснат в безопасност.

Приложения на противопожарната защита

Противопожарната защита ROCKWOOL има редица приложения и действа като ефективна бариера против пожар по следните начини:

  • Между помещенията и покривните пространства
  • Като противопожарен щит на елементи на стоманена конструкция
  • За противопожарна изолация за горещи тръби в промишлеността
  • Като огнеупорна сърцевина на конструкции от сандвич панели.

Една от многобройните ползи

Дори и да не се използва предимно за противопожарна защита, благодарение на своята незапалимост, изолацията ROCKWOOL не поддържа и не разпространява огъня, не създава горящи капчици или частици и не допринася за значителното отделяне на токсичен дим, което я прави изключително надеждно средство за повишаване на безопасността на обитателите и спасителите, а също и за защитата на собствеността и вещите. Изолацията от каменна вата ROCKWOOL не се използва единствено за противопожарна защита. Монтирането на подходящи изолационни продукти е и отличен начин за подобряване на топлинните и акустичните характеристики на една сграда.

Открийте още ползи

Отлична акустика
Отлична акустика

Отлична акустика

научете повече
Устойчиви материали
Устойчиви материали

Устойчиви материали

Научете повече
Трайно, дългосрочно решение
Трайно, дългосрочно решение

Трайно, дългосрочно решение

Научете повече
Back