Change language
Устойчив избор

Устойчив избор

4 в 1 ползи: Устойчивост

Изолацията ROCKWOOL не само спомага за създаване на устойчиви сгради; тя е изработена от естествен материал и е произведена и по устойчив начин.

Скала: Естествен, възобновяем ресурс:
Всички продукти ROCKWOOL са изработени от каменна вата, състояща се от смес от естествено съществуваща в природата вулканична, диабазова скала. Сам по себе си този камък е възобновяем природен ресурс в изобилие, но също толкова важно е, че нашият високотехнологичен производствен процес гарантира, че всички наши изолационни продукти се произвеждат по устойчив начин с отговорност към околната среда.

Големи икономии на енергия
Един от най-добрите начини за намаляване на разхода на енергия в една сграда е чрез добра изолация. Продуктите от каменна вата ROCKWOOL водят до значително намаляване на разхода на енергия и на отделянето на CO2, тъй като позволяват на новите и на съществуващите сгради да се възползват от предимствата на трайната, ефективна и разнообразна топлоизолация. Всъщност, икономията на енергия, получена от монтирането на подходяща изолация, ще надмине разхода на енергия, използвана за нейното производство само след няколко месеца. 

В повечето случаи правилно монтираната изолация може да намали нуждите на една сграда от енергия за отопление или охлаждане с до 70-90%. Освен това, изолацията ROCKWOOL функционира постоянно и не изисква техническо обслужване или подмяна. С други думи, това е инвестиция, която бързо ще се възвърне!

Рециклиране на каменната вата
През годините направихме рециклирането основна част от нашия бизнес и днес над 75% от нашите отпадъци от каменната вата се рециклират. Същевременно, ние предлагаме услуги по рециклиране в подбрани страни за намаляване на отпадъците от дейности по обновяване и разрушаване, което се съчетава с остатъчен материал от други отрасли, и се преработват в нова каменна вата. Радваме се, че технологията на ROCKWOOL спомага за решаването на един скъпоструващ проблем с отпадъците и същевременно намалява употребата на неизползван материал. 

4 в 1 ползи
Изолацията ROCKWOOL функционира по един и същ висок стандарт в продължение на десетилетия. В допълнение към отличните топлинни свойства, продуктите ROCKWOOL се гордеят и с несравними звукови и противопожарни характеристики. 

Открийте още ползи

Несравнима противопожарна безопасност
Несравнима противопожарна безопасност

Несравнима противопожарна безопасност

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Отлична акустика
Отлична акустика

Отлична акустика

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Трайно решение
Трайно решение

Трайно решение

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Back