Change language
Осигуряване на устойчиви изолационни продукти

Осигуряване на устойчиви изолационни продукти

Информация за нас

ROCKWOOL Group е световен лидер в производството на изолация от каменна вата. Ние предлагаме пълна гама от устойчиви изолационни продукти с високи технически характеристики за строителната промишленост.

Нашите изолационни продукти се основават на новаторска технология за каменна вата и днес ние сме световен лидер в производството на изолация от каменна вата. Групата ROCKWOOL включва и няколко сродни компании, които доставят специализирани решения за секторите по градинарство, морски дейности и дейности по континенталния шелф.

Глобално присъствие

Нашите продукти се търсят по целия свят. Ние извършваме дейност в 27 фабрики на три континента (Европа, Северна Америка и Азия) и разполагаме с глобална мрежа от представителства за продажби, дистрибутори и партньори. Уникалното съчетание на забележителни противопожарни, звукови и топлинни свойства, а също и високо ценените препоръки за устойчивост, които можем да потвърдим с награди, връчени от правителството на Уелс. Нашите продукти се монтират в жилищни, търговски и промишлени сгради от всякакъв тип, като се започне от престижни обекти, в това число лондонската зала Арена О2 и аерогарата на Хонконг, и се стигне до семейни жилища, местни болници и училища.

Нашата история

Историята на компанията се простира повече от един век в миналото, когато забележителните свойства на каменната вата били открити в първите години на 20-ти век.

Всичко започва в Хавай, където естественият, подобен на вълна материал, висял от дърветата в близост до активния вулкан Килауеа. Когато учените установили, че той притежава изключителни противопожарни и изолационни качества, започнала работа по производствения процес за масовото му възпроизводство.

През 1937 г. Густав Калер донесъл в Дания вулканичната суровина и открил първата фабрика близо до Копенхаген, като произвеждал строителна изолация, която можела да устои на суровия климат в Дания.

Доказала успеха си у дома, компанията започнала да се разраства в чужбина, първо в Германия, а след това и в Европа и към международните пазари. Днес ROCKWOOL развива дейност в повече от 30 държави с производство на 14 територии от Канада на запад до Малайзия но изток.

Фабриката в Обединеното кралство е построена на възстановен промишлен обект в Бридженд, Южен Уел, и е открита през 1979 г. Заводът се разшири през 2009 г., като откри нова производствена линия и сега в него се помещава една от най-усъвършенстваните технологии за производство на каменна вата в света.

Уникални ползи от продуктите

Изолацията от каменна вата се произвежда от един от най-обилните природни ресурси – вулканичната скала. Това е не само естествено възобновяем и устойчив материал, но той може да се похвали и с уникално съчетание на предимства и стои в основата на нашия бизнес. Всички наши изолационни продукти притежават забележителни противопожарни, звукови и топлинни свойства, а също и непреходна трайност, което ги прави устойчивият и рентабилен избор.

Да се изправиш пред предизвикателството
Устойчивост Да се изправиш пред предизвикателството
Устойчивост

Да се изправиш пред предизвикателството

Нашите продукти осигуряват комфорт, безопасност и ефективност на използваните ресурси, като помагат на клиентите да се справят с предизвикателствата на съвременния живот.
Вижте нашите цели

Ето някои от нашите проекти

Back